آغاز تورهای گردشگری در تربت‌حیدریه با آغاز فصل برداشت زعفران سرنوشت توله خرس گمشده پارک پردیسان در هاله‌ای از ابهام قامتی: مشکلات اقتصادی خراسان رضوی با راهکارهای تسهیلگرانه برطرف می‌شود درمان آب مروارید در مشهد، هم‌سطح کشور‌های پیشرفته پرونده «شهید سلامت» دکتر رهام مهدوی‌نیا در مشهد پس از پیگیری‌های مداوم تأیید شد ۳ رکن اساسی سلامت کودکان را بشناسید ۴ دلیل شیوع سرطان در استان‌های شمالی | مراقب ماهی شور باشید پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی از دوشنبه (۲۱ مهرماه ۱۴۰۴) داغی و سوزش کف پا نشانه چیست؟ راهکاری برای رفع گرفتگی بینی | خلط پشت حلق را چگونه درمان کنیم؟ آیا قطره‌های چشمی جایگزین عینک مطالعه می‌شوند؟ ارائه روزانه ۷۰ هزار خدمت در درمانگاه‌های خصوصی مشهد | ۷ هزار پزشک و پرستار در مراکز درمانی خصوصی مشغول به کار هستند درمانگاه‌های مشهد گرفتار مشکلات مالی هستند| زنجیره ورشکستگی مراکز درمانی باید قطع شود علت آتش‌سوزی امشب و مشاهده دود در شرق تهران(خیابان دماوند) چه بود؟ (۱۸ مهر ۱۴۰۴) تعطیلی ۲۴ درمانگاه خصوصی مشهد در ۵ سال اخیر | بدقولی بیمه‌ها، بلای جان مراکز درمان سرپایی + فیلم دستگیری عامل اسیدپاشی به رئیس شورای شهر «درود» خراسان رضوی زندگی سالم با سلامت روان | گذری کوتاه بر مفهوم سلامت روان از منظر روان‌شناختی، جامعه‌شناسی، پزشکی و دینی آیا میزان مهریه کاهش می‌یابد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۱۸ مهرماه ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۱ درجه می‌رسد پیش‌بینی بارش باران و رعد و برق در برخی مناطق (۱۸ مهر ۱۴۰۴) شیدایی: آمادگی برای بحران ها، هدف مسابقات عملیاتی دوام ثامن نخستین شاخص توسعه کشور، آموزش و پرورش است | سخت‌ترین دوره تحصیلی، دوره ابتدایی است زمان پرداخت معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد (مهرماه ۱۴۰۴) پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت!
سرخط خبرها

پشت‌پرده کانال‌های همسریابی تلگرامی | از فریب و سوءاستفاده تا خودکشی قربانیان

  • کد خبر: ۳۵۹۷۶۶
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲
پشت‌پرده کانال‌های همسریابی تلگرامی | از فریب و سوءاستفاده تا خودکشی قربانیان
اخیرا گزارش‌هایی در برخی شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام از زبان قربانیان کانال‌های همسریابی منتشر شده که وحشت‌آور است.

به گزارش شهرآرانیوز، برای بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام پیش آمده که ناخواسته عضو یکی از کانال‌های همسریابی یا به اصطلاح صیغه‌یابی شده باشند؛ کانال‌هایی که با اسامی مختلف، اما کلیدواژه‌هایی غالبا یکسان و دربردارنده کلماتی مانند صیغه، همدم، حلال، شرعی، همسریابی، ازدواج موقت و ... فعالیت می‌کنند و با توجه به عنوان و آیدی‌های گوناگونی که استفاده می‌کنند، تعدادشان هم معلوم نیست.

این کانال‌ها پر است از پست‌هایی که محتوای آن شرح خصوصیات کذایی یا ساختگی افرادی از مناطق مختلف یا نقاط گوناگون شهر‌های بزرگ است و در واقع قلابی برای به دام انداختن قربانیانی که بی‌خبر از همه جا، ناخواسته وارد دنیایی می‌شوند که شاید قبل از آن درباره‌اش هیچ نمی‌دانستند.

احتمالا چنین کانال‌هایی سود قابل توجهی را نصیب بانیان‌شان می‌کنند که این چنین پرقدرت فعالیت می‌کنند. بسیاری از اعضای این کانال‌ها و همچنین کاربران غیرعضو برایشان سوال است که صاحبان این کانال‌ها چطور بانک اطلاعاتی از مشتریان و مخاطبان و مرتبطان شبکه مجازی‌شان را به این گستردگی شکل داده‌اند. پشت صحنه آن چه گردانندگانی نشسته‌اند، چه اهدافی را دنبال می‌کنند و چه عاقبتی در انتظار آنان است؟

اخیرا گزارش‌هایی در برخی شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام از زبان قربانیان این کانال‌ها منتشر شده که وحشت‌آور است. زنان و مردان مختلفی در این گزارش‌ها مدعی قرار گرفتن در صحنه‌ها و لحظه‌های هولناکی شده‌اند که در آنها تحقیرآمیزترین و خشن‌ترین انواع رفتار‌ها با آنان انجام شده به طوری برخی دست به خودکشی زده‌اند.

به گفته این قربانیان، الگوی فعالیت این کانال‌ها معمولا به این شکل است که افراد با پرداخت حق عضویت یا حق‌الزحمه با عناوین مختلف مانند مهریه وارد فضایی ناشناخته می‌شوند و سپس در این شبکه‌ها کار به شکلی پیش می‌رود که مورد اخاذی و فشار‌های شدید قرار می‌گیرند و از آنان سوء‌استفاده می‌شود.

رئیس پلیس فتا: بسیاری از کسانی که قربانی این کلاهبرداری‌ها می‌شوند، برای حفظ آبروی خودشان شکایت نمی‌کنند، بنابراین جرایم زیادی در این حوزه اتفاق می‌افتد.

فعالیت پنهان، ضعف نظارت و اطلاعات ناکافی در سطح عمومی و همزمان دلایلی مانند افزایش سن ازدواج، بیکاری، افزایش افسردگی و مشکلات خانوادگی و البته ضعف سواد رسانه‌ای و ارتباطاتی در کنار گسترش بی حساب و کتاب این دست شبکه‌ها، زمینه گسترش فعالیت آنها را فراهم کرده است.

این در حالی است که سازمان‌های متعددی هستند که می‌توانند با نظارت یا اطلاع‌رسانی و هشدار به مردم، زمینه فعالیت این شبکه‌های خطرناک را از بین ببرند و با آنها مقابله کنند.

پلیس فتا، صدا و سیما و سایر رسانه‌های رسمی، وزارت آموزش و پرورش و ارتباطات، سازمان بهزیستی و ... در کنار دانشگاه‌ها، مراکز فرهنگی، پژوهشگاه‌های علوم اجتماعی و پایگاه‌های خبری-تحلیلی هر کدام برای جلوگیری از قربانی شدن حتی یک نفر باید سهمی را بر عهده گیرند.

رئیس پلیس فتا: دروغ می‌گویند؛ هیچ کدام مجوز ندارند

در ارتباط با این پدیده سرهنگ «رامین پاشایی» رئیس مرکز امداد و فوریت‌های پلیس فتا گفت: هیچ یک از سایت‌های صیغه‌یابی، همدم‌یابی، همسریابی یا فعالیت‌هایی از این قبیل با هر نامی که فعالیت می‌کنند، مجوز ندارند. البته، یک سری سایت‌هایی هستند که در زمینه بهسان‌گزینی فعالیت می‌کنند و به افراد کمک می‌کنند که انتخاب خوبی داشته باشند. این سایت‌ها با مجوز وزارت ورزش و جوانان فعالیت قانونی دارند. یک سری افراد، اما با سوءاستفاده از نام برخی موسسات، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به دروغ اعلام می‌کنند که مجوز دارند و سایت‌ها و کانال‌هایی با عناوینی مانند همسریابی، صیغه‌یابی و امثال آنها را دایر می‌کنند و فعالیت غیرقانونی دارند.

سرهنگ رامین پاشایی رئیس مرکز امداد و فوریت‌های پلیس فتا

وی در این باره توضیح می‌دهد که هدف اصلی این سایت‌ها و کانال‌های غیرمجاز، کلاهبرداری و اخاذی از افراد است. کسانی که برای پیدا کردن یک همدم یا همسر چه موقت و چه دائم به این سایت‌ها و کانال‌های غیرمجاز مراجعه می‌کنند، در چرخه افراد کلاهبردار و شیاد قرار می‌گیرند. این شیادان با تهیه فیلم و تصاویر خصوصی از این افراد، کشف موقعیت اجتماعی آنها و آگاهی از شبکه دوستان، بستگان و آشنایان و شبکه شغلی این افراد بر حسب درجه اهمیت شغلی و اعتبار این افراد اعم از خانم و آقا از آنها اخاذی می‌کنند. در برخی پرونده‌ها تا پیشنهاد ۱.۵ میلیارد تومان اخاذی برای جلوگیری از انتشار عکس‌ها و فیلم‌هایی که در اختیار دارند به آنها داده‌اند.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی: قربانیان اگر از افراد متخصص کمک نگیرند، ممکن است دچار اختلالات شدید رفتاری و در مواردی اعتیاد به مواد مخدر یا الکل بشوند و حتی در مواردی دست به خودکشی بزنند.

«سیم کارت یا شماره حساب بانکی که این شیادان استفاده می‌کنند، عمدتا اجاره‌ای است و هیچ کدام به اسم خودشان نیست. بیشتر هم از پیام‌رسان‌های غیربومی استفاده می‌کنند.»

رئیس مرکز امداد و فوریت‌های پلیس فتا می‌افزاید: در نوع دوم این کلاهبرداری‌ها، برای ارائه خدمات و آشنایی، پول‌هایی را از افراد طلب می‌کنند؛ مبالغ مختلف و از یک تا ۵۰ میلیون تومان متغیر بوده است و وقتی پول را از افراد می‌گیرند، دیگر کاری به آنها ندارند و افراد را به حال خودشان رها می‌کنند، از دسترس خارج می‌شوند و پاسخگوی تعهداتشان نیستند. این دو مدل از پرونده‌هایی است که به پلیس فتا مربوط می‌شود. پرونده‌های دیگری هم داریم که مرد یا زن بعد از اینکه برای ارتباط وارد خانه فرد شده، دست به سرقت زده است که پلیس آگاهی به آن رسیدگی می‌کند.

سرهنگ پاشایی می‌گوید: جرایمی که در بستر سایت‌ها و کانال‌های همسریابی و صیغه‌یابی انجام می‌شود بعضا بسیار دردناک است. بسیاری از کسانی که قربانی این کلاهبرداری‌ها می‌شوند، برای حفظ آبروی خودشان شکایت نمی‌کنند، بنابراین جرایم زیادی در این حوزه اتفاق می‌افتد بدون اینکه شکایتی صورت بگیرد و پرونده‌ای تشکیل شود. تاکید ما به مردم این است که افراد به هیچ عنوان به سمت سایت‌ها و کانال‌های همسریابی، صیغه‌یابی و امثال آنها نروند.

«اگر مواردی از این قبیل فعالیت‌ها را مشاهده کردند، می‌توانند از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ که پل ارتباطی پلیس فتا با مردم است، در میان بگذارند. پلیس فتا هم اگر خودش سایت یا کانالی را در این زمینه ببنید، به صورت خودجوش و بدون شاکی برای آن پرونده قضایی تشکیل می‌دهد. برخی از این کانال‌ها به دروغ اعلام می‌کنند که از پلیس فتا یا ارگان‌های دیگر مجوز دارند که قطعا دروغ است. از مردم می‌خواهیم که فریب این مطالب را نخورند.»

خانواده قربانیان باید حمایتگر باشند

«سیدحسن موسوی چلک» معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی نیز در این زمینه گفت: کانال‌های صیغه‌یابی که در ظاهر با عنوان کانال همسریابی در کشور فعال هستند، روز به روز در حال افزایش و گسترشند، اما متاسفانه دستگاه‌های مسئول اطلاعات کافی و دقیقی از ماهیت و پشت پرده فعالیت این کانال‌ها ندارند.

«گسترش فضای مجازی و جذابیت‌های کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی، آسان شدن ارتباطات و سخت شدن ازدواج و سود‌های اقتصادی که پشت فعالیت این کانال‌ها وجود دارد، باعث گسترش و افزایش روزافزون کانال‌های صیغه‌یابی در ایران شده است. متاسفانه آماری از تعداد و میزان اقتصاد این کانال‌ها در اختیار نداریم، اما پیامد‌های و آسیب‌هایی که بر سر قربانیان این کانال‌ها می‌آید، بسیار خطرناک است.»

این متخصص مددکاری اجتماعی بیان می‌دارد: در برخی موارد افرادی که در قالب زنان صیغه‌ای مورد هدف تماس گیرندگان هستند، در واقع طعمه‌هایی هستند که با صاحبان کانال‌های صیغه‌یابی همکاری می‌کنند. این افراد بعد از اینکه طعمه‌های خود را پیدا می‌کنند، سعی می‌کنند تا جای ممکن اطلاعات لازم را از وضعیت زندگی، آدرس و محل زندگی، وضعیت اقتصادی، شغل و علاقه‌مندی‌های تماس گیرندگان به دست آورند و بعد از این اطلاعات برای ترساندن و سوء استفاده از قربانیان استفاده می‌کنند.

قربانیان کانال‌های صیغه‌یابی ممکن است تحت خشونت یا بیگاری جنسی و هر گونه تحقیر و سوءاستفاده دیگر قرار گیرند. در مواردی از این قربانیان فیلم تهیه می‌شود تا آنها را بترسانند و بیشتر از آنها سوءاستفاده کنند و متاسفانه اگر این قربانیان خانواده حمایت‌گر یا حامی مطمئنی نداشته باشند و از افراد متخصص کمک نگیرند، ممکن است دچار اختلالات شدید رفتاری و در مواردی اعتیاد به مواد مخدر یا الکل بشوند و حتی در موارد دست به خودکشی بزنند.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور می‌گوید: مردم بدانند که هیچ یک از کانال‌های همسریابی یا صیغه‌یابی و امثال آنها از هیچ جایی مجوز ندارند و نباید به آنها اعتماد کنند و اگر به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه گرفتار این کانال‌ها و پیامد‌های آن شدند با صدای مشاور بهزیستی به شماره ۱۴۸۰ یا اورژانس اجتماعی به شماره ۱۲۳ یا یک متخصص روانشناس مورد تایید تماس و حتما از افراد آگاه و کارشناس کمک بگیرند.

خانواده‌ها نیز باید بدانند در صورتی که فرزند یا عضوی از خانواده‌شان ناخواسته فریب کانال‌های صیغه‌یابی و امثال آن را خوردند، فرزند یا عضو خانواده خود را تنها نگذارند و از او حمایت کنند تا دچار خطرات و سوءاستفاده‌های بعدی نشود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->